4 tipy ako získať viac rezervácií

Predpokladáme, že ste úspešne dokončili registráciu a premýšľate, ako umožniť svojim zákazníkom objednávať sa pomocou rezervačného formulára, ktorý vám náš systém práve vytvoril.

Ukážeme si niekoľko tipov, ako dostať rezervačný formulár do povedomia vašich zákazníkov.

Náš rezervačný systém Vám umožňuje hneď niekoľko spôsobov, akými viete svoj rezervačný formulár ukázať svojim zákazníkom. Sú to: priamy odkaz na formulár, QR kód, alebo iframe. Postupne si ich všetky popíšeme.

Priamy odkaz na rezervačný formulár
QR kód k rezervačnému formuláru
Iframe s rezervačných formulárom

Každá prevádzka má svoj unikátny odkaz na rezervačný formulár. Ten svoj nájdete po prihlásení sa v sekcii Rezervačný formulár.

1. Sociálne siete

Najjednoduchším spôsobom je využiť vaše sociálne siete. Ak máte Facebook, Instagram alebo akúkoľvek inú sieť, môžete odkaz na váš rezervačný formulár jednoducho zdieľať ako príspevok, prípadne ho rovno pridať do popisu, aby ho vaši zákazníci ľahko uvideli.

Facebook odkaz na booqme

Rovnako je možné využiť aj QR kód. Ak máte po ruke šikovného grafika alebo vám práca s obrázkami nie je cudzia, môžete tento QR kód napríklad zapracovať do titulnej fotky na vašej facebookovej stránke s nápisom "online rezervácia". Tým pádom bude každý návštevník ihneď vedieť, kde si môže rezervovať termín.

2. Nálepka s QR kódom

Ak vlastníte prevádzku typu kaderníctvo, zubná ambulancia, masážny salón, prípadne inú, bude tento spôsob taktiež veľmi jednoduchý. Po úspešnej registácií vám ako darček pošleme poštou nálepku s QR kódom, ktorú si môžete nalepiť napríklad na vchodové dvere alebo iné viditeľné miesto.

V prípade ak vám jedna nálepka nestačí, dokáže vám ich náš rezervačný systém vygenerovať, koľko len budete chcieť. Prípadne si viete skopírovať samotný QR kód a nechať si ho zapracovať grafikom do ľubovoľného dizajnu.

3. Pridanie odkazu na vlastnú web stránku

Tento spôsob je mierne pokročilý, pretože vyžaduje vlastnú webstránku a základnú znalosť pri jej správe. V prípade ak vám webstránku niekto spravuje, ukážte mu nasledujúce riadky a už si s tým hravo poradí.

Náš rezervačný systém vám vygeneruje odkaz na rezervačný formulár, ktorý vyzerá nasledovne:

https://booqme.sk/sk/rezervacia/booqme

Dá sa použiť aj v tejto forme, ale lákavejšie je schovať ho pod nejaké tlačidlo, ktoré vás pri kliknutí presmeruje na rezervačný formulár. Napríklad takto:

4. Vloženie formulára na vlastný web

Rezervačný formulár viete mať aj priamo na vašej webovej stránke ako jej súčasť. Rovnako to môžete vidieť na našom webe v sekcii ukážka.

Náš rezervačný systém vám vygeneruje takzvaný iframe. Vyzerá nasledovne:

<iframe style="min-width:100%;min-height:600px;border:0;" src="https://booqme.sk/sk/rezervacia/booqme"></iframe>

Je to zdrojový kód, ktorý stačí vložiť na webovú stránku a rezervačný formulár sa vám začne zobrazovať automaticky. Ak úplne neviete, o čom je reč, povedzte svojmu ajťákovi. On už bude vedieť :)

Ak ajťáka alebo web stránku nemáte a chceli by ste. Navštívte nás na DigitalFox.sk a dohodnite si s nami stretnutie. Radi vám pomôžeme.

BONUS - Google moja firma

Google moja firma

Ako bonusový tip si ukážeme, ako využiť firemný profil na googli. Predpokladáme, že tento profil už máte a ak nie, tak určite zvážte jeho vytvorenie.

Na obrázku môžete vidieť, ako sa bude vaša firma zobrazovať vo výsledkoch vyhľadávania v googli. A práve to je ideálne miesto, kam umiestniť odkaz na váš rezervačný formulár.

Detailný návod sa nám sem bohužiaľ nezmestí, tak prikladáme odkaz, kde sa môžete dozvedieť viac https://www.google.com/intl/sk_sk/business/

Michal Sejč 13.01.2023